fbpx

I fönsterverkstaden på TH:s blir gammalt till nytt: ”Ta hand om det vi har i stället för att köpa nytt”

2023-11-20

Uppmaningen från TH:s är enkel. Släng inte dina gamla fönster, renovera dem i stället! Och att förvandla slitna fönster till nya är precis vad Linn, Micke och Jocke ägnar sig åt i fönsterverkstaden på TH:s Måleri.

 

Med stor kunskap tar teamet i fönsterverkstaden sig an stora som små projekt. De byter ut skador i fönsterbågar, helkittar fönster och byter ut fönsterglas. Slitna fönster rustas upp och blir som nya. Linn Spennare, som är ny i fönsterverkstaden, berättar om processen:

– Vi åker ut till kunden och hämtar ett fönsterparti. Vi skrapar rent det från gammal färg och tar bort det gamla kittet. Är rutorna trasiga så byter vi ut dem. Sen lägger vi på ett nytt fint kitt och målar dem med färgen som kunden önskar.

 

”Här finns det nya saker att lära sig”

 

Att renovera sina fönster i stället för att byta ut dem är en insats som sparar både på miljön och ekonomin. Med åren har uppdragen i fönsterverkstaden blivit fler och efter fem år som målare på TH:s anslöt Linn till teamet efter sommaren.

– Jag kom in lite som lagbas, kan man säga. För att ha övergripande koll, ta möten och hålla i kundkontakten. Och jag trivs jättebra med Micke och Jocke! säger Linn och fortsätter:

– Måleri kan jag, men här finns det nya saker att lära sig, även om jag stannar inom mitt yrke. Det är roligt!

 

Att spara på resurser: ”Det är alltid kul att ta hand om det vi har”

 

Linn lyfter att hon tycker det är kul att se att personer satsar på att renovera, i stället för att köpa nytt.

– Det är bra att personer och företag satsar på renovering. Det är alltid kul att ta hand om det vi har och spara på miljön och resurser. För det är oftast bra grejer i grunden, bara att det ser slitet ut, säger Linn.

Nu har teamet på fönsterverkstaden precis fått in sin nya fönsterbuss. Den är större och rymligare, vilket gör uppdragen enklare att utföra:

– Det är ett kvitto på att det går bra här i verkstaden. Senaste året har det verkligen ökat i antal beställningar och vi når fler privatkunder än tidigare. Det är kul! säger Linn.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning

JOSEPH MOLIN

Projektledare