fbpx

MÅLARTVILLINGARNA FRÅN KUMLA

2019-02-25

TH:s måleri växer, och man är i skrivande stund 18 anställda. I takt med att de större jobben kommer in måste måleriföretaget även anställa personal. Det optimala är att anställa erfarna målare, vilket är svårt att hitta. Men denna gången blev det jackpot, och TH:s har värvat två målare med lång erfarenhet, exakt lika lång faktiskt.

Linus och Emil Bergdahl började tillsammans på TH:s i slutet av januari, och ansvarar idag för ett nyproduktionsprojekt åt PEAB på Kamomillgatan i Örebro. Men detta är inte det första bygget som tvillingarna ansvarar för.

– Vi gick mycket på storbyggen på vår tidigare arbetsplats, så för oss är det inget nytt. Sedan har vi även gått på en del PEAB-byggen innan, vilket såklart underlättar nu. Inte för att det skulle vara något svårare, utan mer för att man kan deras sätt att arbeta, säger Linus.

Vad utför ni just för tillfället?

– Just nu bredspacklar, slipar och målar vi. Det är väl det vårt jobb består av i stort. Ibland får man måla eller tapetsera en fondvägg, men annars är det väl så det ser ut – speciellt på nyproduktion, som detta. Då är det inte mycket som avviker från vanligheterna, säger Emil och fortsätter:

– Nästa vecka räknar vi med att ha all spackling klar, och om några veckor ska vi gå ut och måla lite fasader. Vi ska ju vara klara här i slutet av mars, men vi ligger bra till. Det är ett uppstyrt bygge, med en bra planering – så man behöver inte trängas så mycket med andra yrkesgrupper

Det är Linus som är lagbas och får gå på byggmöten, även om han lika gärna kan skicka brorsan utan att någon lägger märke till det. Enäggstvillingarna är inte bara identiska till utseendet, de tänker även väldigt lika och trivs bra med att jobba tillsammans på TH:s.

– Vi jobbade tillsammans i tio år på den förra firman, men kände att det var dags att få ett miljöombyte. Man utvecklas extremt mycket av att komma till ett nytt företag med nya kollegor som har andra egenskaper som man kan lära sig av. TH:s är något mindre, men är i en expansiv fas, så det är extremt kul, säger Emil.

Hur trivs ni på TH:s?  

– Vi trivs riktigt bra. Det är en bra kemi mellan alla anställda och det känns verkligen som att alla är ett stort sammansvetsat kompisgäng, snarare än arbetskollegor. Sedan har ”Hedan” (Tomas Hedström, VD på TH:s Måleri) ett stort yrkesmässigt intresse och lång erfarenhet, vilket gör att man kan diskutera lösningar på ett väldigt bra sätt, och han har verkligen förståelse för själva utförandet. Detta gör ju att man blir ännu mer motiverad att utföra ett bra jobb, konstaterar Linus.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning