fbpx

Almby förskola

2020-08-28

Semesterperioden är över och i förra veckan påbörjade Nermin och Sofie ett renoveringsuppdrag på Almby förskola i Örebro. Arbetet sträcker sig på cirka fem veckor och de har redan kommit en bra bit in i renoveringen som gett lokalerna ett stort lyft.

Det luktar målarfärg när man kliver in i förskolans korridor. Nermin och Sofie står med slippapper och penslar i högsta hugg för att fräscha till alla ytor. Två flitiga målare är tillbaka från semestern och verkar taggade på att falla in i rutinerna.

– Det känns skönt att vara tillbaka, tycker Nermin. Jag har tillbringat min semester med familjen och när det varit härligt väder har vi badat mycket. Vi har haft det jättebra men det känns bra att komma tillbaka till ”verkligheten”. Det känns nästan skönare till och med. Jag gillar rutiner, säger han och ler.

Både Nermin och Sofie har utfört många jobb på skolor tidigare och är därför vana med den uppsyn och samordning som krävs på plats.

– Allting har gått bra, det har inte varit några problem alls utan allt har snarare fungerat toppen. All skolans personal har varit mycket förstående gentemot oss. De är väldigt snälla och det är vi tacksamma för, säger Sofie och fortsätter slipa på den gula dörren som snart ska målas om.

De har under lite mer än en veckas tid hunnit påbörja renoveringen av två rum, en större hall och en toalett. Det har slipats och spacklats, målats väggar, paneler, träbalkar i taket, fönster och dörrar och lister. Allt har fått en mycket ljusare och fräschare nyans. Tidigare har väggarna varit gröna med mörka träpaneler så det har redan blivit en stor skillnad som sannerligen kommer uppskattas av både personal och barn. Nu återstår cirka tre veckor kvar innan allting står färdigt.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning