fbpx

Patrik fräschar upp Birgittaskolan: ”Blir många skolor under sportlovet”

2022-02-25

Patrik Lindqvist var den allra första målaren som anställdes på TH:s måleri. Genom åren har det blivit oräkneliga projekt för servicemålaren som nu håller till vid Birgittaskolan i Örebro. Perfekt under sportlovet.

– Jag tror att till midsommar så blir det faktiskt åtta år här på TH:s, berättar Patrik.

Innan Patrik började på TH:s måleri år 2014 var han redan en erfaren målare med 25 år på meritlistan. Med vana penseldrag och en ljudbok i öronen tar han sig an många olika projekt, och inte sällan med fokus på vattenskador.

– Som servicemålare jobbar jag mycket tillsammans med ByggTema åt ÖBO med lite fokus på vattenskador. Då kan vi göra upp till 20 badrum samtidigt och man får samverka med flera yrkesgrupper som rörmokare och snickare, säger Patrik och fortsätter:

– Men under loven är det alltid många skolor som ska fräschas upp, så den här veckan hjälper jag till här på Birgittaskolan.

 

”Klämmer tre–fyra böcker i veckan”

 

Under veckan har Patrik även varit ett par dagar på Epiroc och nu på Birgittaskolan är det fem klassrum han målar om. I byggnaden bredvid huserar kollegan Micke Magnusson med ett liknande arbete i skolans kafeteria.

Under luncher och raster möts de upp i Birgittaskolans personalrum.

– Det är trevligt att mötas upp och surra lite annars jobbar jag ju mycket själv, och det trivs jag också med. Ljudböcker är suveränt. Man kan nästan klämma en tre–fyra böcker i veckan och just nu lyssnar jag på Ghettokungen. Den kan jag verkligen rekommendera!

När Patrik inte målar och hoppar mellan ljudböcker och projekt är han aktiv på gymmet flera gånger i veckan, spelar padel med sin svåger eller syns på Behrn Arena. Idrott och träning har alltid varit stora intressen.

– Jag brukar jobba som publikvärd på Örebro Hockey och har gjort det i fyra år nu. Det är väldigt kul att få följa laget på plats. Och jag har ju faktiskt varit där och målat på Behrn Arena också, så det är lite extra skoj!

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

GUSTAF BÄCKGREN

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning