fbpx

Lillis renoverar ÖBO-lägenheterna på Prosagatan

2021-06-11

När TH:s måleri skrev avtal med ÖBO rekryterades flera nya målare till företaget. En av dem är rutinerade Johan ”Lillis” Andersson som vi hittar på Prosagatan i Vivalla. Där målar, tapetserar och utför han snickerier i ÖBO-lägenheterna.

 

– Jag började på firman för två månader sen ungefär och det känns bra! Jag är ju lite bekant med Hedan från tidigare projekt och har fått frågan förut om att börja här, men då har det inte varit läge riktigt. Nu känns det tryggt när ÖBO-avtalet och allt är på plats.

 

Lägenheten som Lillis befinner sig i idag är på 65 kvadrat. Det är den sjätte som han tar sig an på Prosagatan sedan ankomsten till TH:s måleri. Bakom honom i mitten av rummet står möbler försiktigt staplade och täckta med skyddande plast.

 

– De boende bor ju kvar i lägenheterna så vi tar några rum i taget så att de har någonstans att vara också. De har själva valt färgerna och tapeterna så det är inga konstigheter egentligen. Jag hoppas att de ska bli nöjda!

 

Allt från ettor till etagelägenheter

 

När det är större lägenheter som fyror eller etagelägenheter har Lillis sällskap av bland andra Jonas Tunsved som också är nyanställd, men i den här tvåan sköter han allt på egen hand.

 

– Det blir lite trångt att vara två man här, så det är lättare att köra på själv. Det är bara sätta på radio i lurarna eller en ljudbok. Nu lyssnar jag på en bok om Knutby-sekten, det är rätt intressant faktiskt.

 

I snart 25 år har Lillis arbetat som målare. När han inte tapetserar eller målar till ljudböcker kopplar han av med träning eller padel. På så sätt ser han även till att hålla igång kroppen.

 

– Javisst, det blir en del padel och idrott när man är ledig. Jag är ganska lättroad så träning är perfekt. Det är ett bra sätt att hålla igång gubbkroppen på, säger Lillis och skrattar medan han med säker hand sätter upp vardagsrummets första tapet.

 

Vi säger välkommen till TH:s måleri Lillis!

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

GUSTAF BÄCKGREN

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning