fbpx

TH:S RENOVERAR VIRGINSKA GYMNASIET

2019-06-28

TH:s målare Nermin och Jesper har denna vecka påbörjat renoveringen av Virginska gymnasiet i Örebro. Ett stort och utmanande projekt på beställning av Örebroporten.

Under detta sommarlov ska Virginska gymnasiet i Örebro få sig en make-over. Örebroporten har givit TH:s Måleri uppdraget att renovera ytskiktet av skolans väggar på två våningar. Det har funnits en del slitage på väggarna och det behövs därmed fräschas till. Jesper och Nermin, som arbetat på TH:s sedan tre-fyra år tillbaka, känner sig trygga med projektets upplägg.

– Vi har goda förväntningar på hur arbetet kommer arta sig. Det känns verkligen som att vi har koll på läget och vet hur vi ska gå tillväga. Det är lite frihet under ansvar så ja, vi känner oss trygga. Örebroporten har dessutom skickat med en pärm till oss där det står exakt vad vi ska göra. Så det är inga konstigheter. Vi vet precis vad som ska göras och när det ska vara färdigt, vilket är jätteskönt, säger Jesper.

Vecka 31 beräknas första etappens målningsarbete vara färdigt. Den etappen innefattar skolans andra våning. Där är det totalt tre allrum, två korridorer och fyra nybyggda toaletter som ska målas. Nermin förklarar att allrummen ska målas i tre olika kulörer då beställarna efterfrågat målade linjer på väggarna. Det ska alltså målas en linje straxt nedanför väggens mitt i färgen grå. Ovanför linjen kommer en ljusare kulör att målas och nedanför linjen målas en något mörkare färg.

– Golvet här inne i allrummet är väldigt snett. Därmed kan vi inte använda vår lasermätare för att rita raka linjer på väggarna då det lutar för mycket. Men vi har fått lösa det problemet genom att mäta med en gammal hederlig tumstock istället, berättar Jesper.

I mitten av nästa vecka kommer två av Nermins och Jespers kollegor hit för att stötta killarna i arbetet innan deras semester. Under vecka 28 kommer kollegorna att ta över arbetet fram tills det beräknas vara klart.

TH:s VD, Tomas Hedstöm, är också på plats vid arbetsplatsen och delar gärna med sig av sina förväntningar av projektet.

– Det här är ett utmanande projekt för TH:s Måleri. Ytterligare ett stort arbete vi fått av Örebroporten. Vi har klarat av de större jobben med bravur sedan tidigare och ser projektet med Virginska gymnasiet som riktigt roligt. Förväntningarna är såklart väldigt goda, det är de alltid. Det är mycket hög kvalitet på våra jobb och det ramlar dessutom in väldigt mycket nya projekt på grund av det. Jag räknar med att målarna klarar av det här jobbet precis lika bra som de har gjort tidigare.

Vi ser fram emot att se resultatet av Virginska gymnasiets renoverade lokaler.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning