fbpx

MIJA – EKONOMIANSVARIG PÅ TH:S MÅLERI

2020-04-30

Mija arbetar som ekonomiansvarig hos oss på TH:s Måleri. Hennes arbetsuppgifter är väldigt varierade och hon beskriver hennes dagar med orden ”frihet under ansvar” – något som hon uppskattar allra mest med sitt jobb, ja och att hennes hund Frida även får vara med på kontoret då såklart.

Mija började jobba på TH:s Måleri för cirka tre-fyra år sedan. Då fanns hon som stöd för sin man Tomas, företagets VD, och hjälpte honom med administrativt arbete när hon var ledig från sitt tidigare jobb. Förra året märkte de att arbetsuppgifterna ökade snabbt och Mija tog därmed beslutet att säga upp sig från det tidigare jobbet som kock på en förskola. Vid årsskiftet 2020 började hon sedan på halvtid att arbeta på TH:s Måleri.

I fyra hela månader har hon nu alltså jobbat på firman och Tomas är noga med att betona varför hennes roll har blivit så betydelsefull.

– Det har blivit betydligt mer ordning och reda. Att ha en och samma person som sköter allt pappersarbete tycker jag skapar mycket trovärdighet. Vi har med hennes tjänst dessutom fått möjligheten att skapa en starkare trygghet för personalen, och det är nästan viktigast av allt, säger Tomas.

Mijas arbetsuppgifter är mycket varierande, som Tomas också intygat i stycket ovan. Hon har hand om allt typ av administrativt arbete, ekonomin på företaget och ansvarar även för personalfrågor.

Hur skulle du beskriva dina arbetsdagar, Mija?
– Just nu har det blivit mycket semesterplanerade i och med att sommaren närmar sig. Jag har även tagit hand om andra personalärenden som att lägga ordrar åt dem, hjälpt dem med firmabilarna och lite sådant. Men jag skriver också mycket policys om dagarna och strukturerar upp våra pappersarbeten, berättar hon.

Var jobbet som du förväntade dig?
– Ja men det tycker jag. Även fast det här jobbet ändå skiljer sig mycket från vad jag arbetat med innan. Detta är mitt första kontorsjobb och jag tycker det är så kul. Jag har fått lära mig väldigt mycket. Från att aldrig ha hållit på med datorer till att göra det alla timmar jag är på jobbet. Det var en utmaning! Men jag trivs jättebra. Det känns såklart bra att få arbeta med familjen, säger Mija glatt.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

GUSTAF BÄCKGREN

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning