fbpx

Nyanställda Rebecka fick jobb efter praktiken: ”Jättebra kollegor”

2022-07-13

Tillsammans med sina nya kollegor står Rebecka Ramström i skuggan och målar förråd bland ÖBO-lägenheterna i Vivalla. Under hösten och tidig vinter praktiserade hon på TH:s måleri. Nu gör Rebecka sina allra första veckor som anställd målare.  

 

– Det känns jättebra! Jag började jobba här 27 juni, berättar Rebecka.

Efter en praktik under hösten som sträckte sig fram till början av februari har hon äntligen kunnat erbjudas en fast tjänst på TH:s måleri. I dag, när vädret tillåter, passar hon och kollegorna på att måla så mycket som möjligt utvändigt i Vivalla.

– Vi målar förråden men även sånt som bänkar och stolar här på innergården, lite småsaker. Tidigare har jag varit på lägenheter och även två dagar på en skola.

 

Hittade sin grej

 

20-åriga Rebecka tog studenten förra sommaren från Tullängsgymnasiet som är en del av Riksgymnasiet Örebro för döva och hörselskadade. Där gick hon bygglinjen och fick välja mellan fem olika inriktningar.

– Jag visste nog inte vad jag ville bli först men jag gillar att arbeta med händerna. När vi fick testa måleri tyckte jag att det var jättekul och kände att jag hade hittat min grej.

En pandemi satte dock vissa käppar i hjulen för jobbsökandet.

– Det gick mycket upp och ner och var svårt att hitta jobb under corona, så nu känns det jättebra att vara här!

 

”Jag trivs jättebra!”

 

En praktikperiod och några veckor in på sin nya arbetsplats konstaterar Rebecka att hon trivs med livet som målare, även om inte hunnit tillbringa lika mycket tid på hästryggen som hon annars tycker om att göra på fritiden.

– Det är väldigt bra kollegor och chefen bryr sig jättemycket, säger Rebecka och fortsätter:

– Jag tycker det känns som en väldigt bra arbetsgivare. De kollar upp hur det går för oss och att vi hela tiden mår bra. Jag trivs jättebra!

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

GUSTAF BÄCKGREN

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning