fbpx

EVELINA FÅR SITT GESÄLLBREV

2020-05-29

Evelina Björck började som praktikant på TH:s måleri under sitt tredje år på gymnasiet och efter studenten blev hon fast anställd på målerifirman. Året var 2016. Snart fyra år senare har hon nu fått sitt gesällbrev.

– Jag är nöjd! Mitt mål var att slå Tomas poängmässigt och det gjorde jag ju, berättar en glad Evelina.

När du har arbetat mellan 5 950 och 6 800 timmar som lärling får du utföra ditt gesällprov. Det har Evelina gjort nu och hon gjorde det med bravur.

– Vilken typ av arbetsprov man får beror på hur många poäng man vill ha. Jag tog ett jobb med många moment så att jag kunde få så många poäng som möjligt. Annars kan man ju ta ett jobb där man bara behöver spackla och måla, men det är inte så avancerat. På TH:s kan vi ju mycket mer!

Evelinas gesällprov var ett renoveringsobjekt där väggar skulle spacklas, målas och tapetseras. Även taket och snickerierna skulle målas, ett grundjobb som gjordes utförligt. Renoveringen tog cirka en arbetsvecka och utfördes under påsk.

– Jag ville ha en utmaning och bevisa för mig själv att jag är bra på det här. Det var ett mål jag hade för mig själv och det kändes bra! Det var kul att få tapetsera vilket man inte gör så ofta annars.

När Evelina var klar med renoveringen kom två kontrollanter för att betygsätta hennes arbete. Arbetet betygsätts på en skala 1–5 där ett är lägst och fem är högst.

– Jag fick 3,8–4 poäng och det indikerar ju ett bra resultat. Jag är nöjd! Mitt mål var att slå Tomas poängmässigt och det gjorde jag ju, avslutar Evelina som nu är färdigutbildad målare och fortsätter sin målarkarriär på TH:s måleri.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning