fbpx

Nermin bytte till servicemålare: ”Kommer aldrig byta jobb”

2022-06-08

För Nermin var bytet långt ifrån självklart. Men efter nästan sex år på TH:s måleri kan Nermin konstatera att han trivs bättre än någonsin. Rollen som servicemålare passar honom utmärkt.

 

– Hej hej, ropar barnen i kör ute på gården.

– Hej på er, svarar en glad Nermin.

– Hej hej, ropar barnen igen och välkomnandet fortsätter tills vi är inomhus.

Nermin är på Väster Park förskola. Ett jobb som tar drygt två veckor. Det är de sju rummen på avdelning Nattis som ska fräschas upp med ny färg på väggar, dörrar och snickerier och just idag har han även Camilla till sin hjälp.

– Ja exakt, jag fick lite hjälp här för jag ska i väg på ett större jobb på Epiroc och hjälpa till lite sen, men annars jobbar jag själv för det mesta på mindre jobb numera. Det kan vara att jag målar två dörrar på ett ställe och sen spacklar eller göra bättringar på ett annat.

 

”Var inte alls säker från början”

 

När Nermin fick frågan om att gå över till servicemåleri var han först tveksam.

– Jag var inte alls säker från början. Som servicemålare är det mer kontakt med personer på olika platser som man åker emellan och ska ringa, och jag är inte 100 % på svenska. Tänk om de inte förstår mig, säger Nermin på åtminstone 95 % perfekt svenska och fortsätter:

– Men Micke Ring och Hedan sa att det inte skulle jag vara några problem alls. Om det skulle vara något kan jag alltid ringa dem och få hjälp, så det är bra. Jag provade först lite i januari och nu är jag i gång. Det rullar på och jag trivs så bra med det!

 

Större frihet att planera

 

Det bästa med att arbeta som servicemålare är enligt Nermin möjligheten att planera sina jobb själv och han hela tiden får hålla i gång med olika projekt.

– Jag älskar att komma till en plats, göra klart och åka vidare. Jag får kanske tre fyra jobb som jag själv styr över och vissa tar bara några timmar innan jag åker på nästa. Jag är aldrig fast på en och samma plats. Det är ett väldigt kul jobb!

Och om Nermin får bestämma är det ett jobb han behåller hela livet.

– När jag började på TH:s var vi bara fem och idag är vi över 30. Vi växer jättefort och jag har hjälpsamma superkollegor och en toppenchef. Hedan måste bli trött på mig och sparka mig annars kommer jag aldrig att byta jobb, skrattar Nermin. Jag har verkligen inget att klaga på, det finns inte!

 

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning