fbpx

Stureskolan får ett lyft

2020-11-23

Det sker en omfattande renovering av hela Stureskolan i Örebro. TH:s Måleri är på plats för invändig uppfräschning av väggar, snickerier och fönster.

Sedan drygt en månad tillbaka har målarna på TH:s renoverat delar av Stureskolan i Örebro, som är belägen centralt på Öster. Skolans två byggnader är från 1880-talet och har inte renoverats på väldigt länge.

Vado, som är en av TH:s senaste förvärv, har varit på projektet sedan start och främst arbetat med skolans fönster och dess karmar. Linn och Sofie tillkom kort därefter och arbetar nu på våningen högst upp med att spackla väggar samt måla dörrar och andra snickerier.

Då det är en så kallad ROT-renovering av skolan som pågår kommer TH:s arbete troligtvis att pågå fram till sommaren 2021. Tidsplanen är inte spikad helt ännu. Men gammal vävtapet ska tas ned, det ska spacklas, sättas upp ny väv och sedan målas om till en ny kulör i samtliga rum i dessa två byggnader.

– De har valt att gå efter mer neutrala färger på väggarna denna gång. Innan vi påbörjade vårt arbete var det lite mer utstickande färger, men jag tror de gör rätt val i att hålla det till en mer tidlös stil, säger Linn.

Stureskolan får sig med andra ord en välbehövlig renovering som kommer ge de gamla lokalerna ett rejält lyft. Då projektet klassas som ganska stort inväntas mer personal från TH:s att ansluta inom kort.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning

JOSEPH MOLIN

Projektledare