fbpx

Stort projekt på Argongatan: ”Färgsättningen är färdig för alla hus”

2024-02-07

På Argongatan pågår ett spännande projekt. TH:s Måleri färgsätter och målar ett flertal av husen i området. För ett och ett halvt år sedan färgsatte Alexandra Holtbäck det första huset. Och beställarna blev så nöjda att TH:s fick fortsätta arbetet på flera hus i området!

 

När Alexandra får ett nytt projekt i handen påbörjas ett ordentligt arbete för att få fram precis rätt känsla. Processen inleds med att träffa kunden. Vilka förväntningar finns och vad tycker de om? När Alexandra vet vad kunden vill åt för resultat, börjar hon leta efter inspiration.

 

En tanke bakom alla steg: ”För en bra helhetsbild”

 

– Jag har färgsättningsuppdragen med mig i tanken både på jobbet och på fritiden. Från beställning av kunden tills jag börjar arbeta med färgsättningen söker jag inspiration var jag än befinner mig, berättar Alexandra.

 

I varje steg av färgsättningen finns en tanke om helhetsbilden. Alla hus vid Argongatan ska tydligt höra samman, men samtidigt vara unika på egen hand.

 

– Jag funderar på hur jag ska färgsätta de olika delarna av byggnaden. Fasaden, dörrar, fönster, portar och knutar. Det finns en baskulör som hänger med hela tiden för en bra helhetsbild, fortsätter hon.

 

Inte bara där stannar Alexandras grundarbete. Hon läser på om platsen. Vilken historia finns där och vilken typ av byggnader är det som ska färgsättas?

 

– Jag tycker om att kunna motivera alla val jag tar i min process. Men det finns alltid utrymme att ändra om kunden inte tycker om något, säger Alexandra.

 

Nio hus som ska målas: ”Färgsätt världen!”

 

På Argongatan har två av byggnaderna målats om från ljusgult till en mörkare stil i rött och grönt. Nästa sommar kommer måleriarbetet tas vid igen. Hela nio hus till ska målas!

 

– Färgsättningen är färdig för alla hus, men hur det kommer se ut när det är färdigmålat vill jag inte avslöja riktigt än, säger Alexandra och fortsätter:

– Husen såg verkligen helt annorlunda ut förut och det är kul att se förändringen. Färgsätt världen!

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning

JOSEPH MOLIN

Projektledare