fbpx

STORA MELLÖSA SKOLA

2019-02-13

De första delarna av Stora Mellösa skola uppfördes på tidigt 1900-tal. Nu genomgår skolan en omfattande renovering och tillbyggnation. Futurum Fastigheter har anlitat OBK Sverige som totalentreprenör och som många gånger förr, är det TH:s Måleri som får ansvara för måleriarbetet när OBK skall bygga.

Snön vräker ned när Jesper Andersson, projektledare på TH:s, kommer och öppnar grinden till bygget. ”Det är dagar som denna man är glad att man jobbar inomhus”, säger Jesper och sliter upp den provisoriska dörren in till lokalerna man arbetar i.

– Här inne håller Jonas på att tapetsera väggarna, och jag skall precis börja måla borta i ett blivande grupprum, berättar Jesper.

Hela skolan skall renoveras och byggas om. Byggtiden kommer att sträcka sig över 2,5 år och TH:s räknar med att de kommer sysselsätta mellan 3–5 personer under projektets gång. Jesper har fått ansvar för projektet, och kommer finnas på plats tills den dagen då slutbesiktningen är godkänd.

– Det är ett stort projekt och en lång byggtid, men det känns inte så långdraget eftersom projektet är indelat i etapper. När man är klar med en etapp så kan man liksom stryka den ifrån listan.

Vad utförs just nu?

– Just nu är det mest ROT-jobb, alltså renoveringsarbeten i befintliga lokaler. Sedan ska vi ner och påbörja arbetet på nybygget nere på fotbollsplanen. Men det är inte påbörjat ännu, så det är ett tag kvar.

I övrigt så trivs Jesper bra med rollen som projektledare. Speciellt när han får vara på ”OBK-byggen”

– Allt flyter på smidigt på OBK´s byggen. De är grymt duktiga på att hålla rent och snyggt efter sina snickare, så när vi kommer och ska måla är det alltid rena och bra ytor att arbeta på. Sen är det en skön sammanhållning och ett bra samarbete mellan yrkesgrupperna på deras byggen.

Hur trivs du på TH:s?

– Det kunde inte vara bättre. Jobben rullar in och alla kommer superbra överens. Sen är det kul att man börjat få lite ansvar på de större byggena. Jag tog hand om Gumaeliusskolan, och det gick jättebra. Därför har jag fått ansvar för detta bygget också. Jag gillar att engagera mig och få vara med och styra jobben, man växer som person av det, konstaterar Jesper.

 

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

GUSTAF BÄCKGREN

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning