fbpx

BJÖRKHAGASKOLAN I ÖREBRO

2019-07-25

Sist vi mötte Sofie var hon mitt i sin praktiktermin på TH:s Måleri. Hon kom väldigt snabbt in i gänget och blev således i maj 2019 anställd som lärling. Nu har hon under hela sommaren arbetat med det stora projektet på Björkhagaskolan och ska under nästa vecka gå på sin första semester.

 – Det känns jättebra att äntligen vara färdig med skolan. Det har varit så skönt att veta att det är här jag kommer vara nu. Under praktiken förstod jag ju ganska tidigt hur mycket jag uppskattar det här yrket. Finns verkligen inget att klaga på vad det gäller uppgifter eller arbetsplats, säger Sofie med ett leende. De är ett väldigt bra gäng på TH:s och jag trivs superbra, tillägger hon.

 Sedan vecka 21 har Sofie tillsammans med sina kollegor fått i uppgift att förbättra ytskiktet på Björkhagaskolans väggar invändigt. Det är Futurum Fastigheter AB som är beställare av projektet och på fredag beräknas allting vara färdigt.

– Den högra delen av skolan är ju en förskola. Där påbörjade vi arbetet och blev klara för ungefär fyra veckor sedan i samband med att skolan stängde för sommaruppehåll. Sedan dess har vi kunnat arbeta i de mer allmänna utrymmena, som exempelvis korridorerna. Vi har varit ganska många på plats under de senaste veckorna, mellan fyra och sju stycken. Allt för att arbetet kunnat rulla på bra nu när det är semestertider, förklarar Sofie.

Hon berättar att skolans väggar tidigare haft alla möjliga kulörer. Nu har de istället målats till mer neutrala och fräscha färger, som vitt, grått och skogsgrönt.

– Det har varit kul att få se skillnaden på alla lokaler nu. Jag har ju varit med sedan start och fått se hur alla gula schabloner förvandlats till fräschare toner. Allt har ju förändrats med tanke på att vi målat både väggar, fönster och snickerier, menar Sofie. Det ska bli spännande att se hur allt blir här i korridorerna med sen när vi burit ut alla färghinkar och tagit bort golvskyddet, avslutar hon.

Har ni fått höra någon respons på ert arbete?
– Åh ja! Jag antar lärarna och rektorn haft en del pappersarbete att sköta här, och då har de ju inte riktigt kunna hålla sig för att kolla in alla rum vi målat i. De har varit extremt positiva och nöjda – och det är ju det som är viktigast med tanke på att det är dem som kommer vistas i lokalerna sen.

Hur känns det att du snart ska på semester?
– Helt fantastiskt, det ska bli härligt och jag hoppas ju självklart på fint väder. Det har känts jättebra att just fått vara här på detta stora projekt sen i början av sommaren. Då har jag ju hela tiden kunnat tänka att så fort vi är klara här så får jag ta ledigt en vecka. Jag ser verkligen fram emot det.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning