fbpx

MICKE PÅ LÄGENHETSRENOVERING

2019-02-13

Det råder en byggboom i Örebro, och TH:s Måleri är inblandade på många renoveringsarbeten. Idag är vi på Olaigatan gatan, där Micke och Patrik är i full gång med spackling av lägenheter åt beställaren, LG Söderberg Fastigheter AB, som är en av Örebros största fastighetsägare.

– Detta är första jobbet vi gör åt LG Söderberg, visar vi framfötterna så kan det såklart leda till mera jobb. De äger ungefär 840 lägenheter, vilket skulle kunna betyda att vi kan inleda ett tätt och bra samarbete, säger Micke, medans han drar ut en klick spackel på väggen.

Vi går ett varv i lägenheterna som renoveras. Man möts av en takhöjd på nästan tre meter och en mycket rustik känsla i den gamla fastigheten, som är byggd på tidigt 1900-tal. I tisdags inledde man arbetet ifrån TH:s sida, och vecka 26 beräknas måleriarbetet vara klart.

– I tisdags var vi här och räknade ut materialåtgång samt lade upp en bra tidsplan för projektet. Just nu håller vi på med att spackla alla väggar och tak, först efter det kan vi påbörja måleriarbetet. Vilket kommer att utföras genom att man först sprutmålar för att sedan gå efter med en roller. Detta för att skapa en mera genuin känsla på väggfärgen, som lätt kan kännas lite platt annars. Speciellt när allt ska målas vitt, konstaterar Micke.

Tomas Hedström, som äger företaget har en filosofi om att alla anställda ska få ta mera ansvar, något som uppskattas av de anställda.

– Vi anställda har mycket ansvar, vilket är kul. Jag tror alla växer av att ha ansvar istället för att ha någon som ska bestämma allt. Man får ta mycket egna initiativ, men det är klart att när det är större grejer så måste vi kolla med chefen, säger Micke.

Micke har jobbat på TH:s Måleri i två år, men har jobbat tillsammans med nuvarande chefen (Tomas) på tidigare arbetsplatser. Vad är då skillnaden på TH:s och andra företag i branschen?

– Det är mera personligt. Man får ta all kontakt direkt med kunden. Det är inte så mycket mellanhänder som på större företag. Man behöver inte gå till chefen och dubbelkolla med allt. Det är lättare för både oss och kunden, man kan lösa småsaker snabbt. Vilket i slutändan blir smidigare för kunden, avslutar Micke.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning