fbpx

Camilla sadlar om till målare: ”Praktiken har varit strålande bra”

2021-09-02

I några månader har Camilla Hane praktiserat på TH:s Måleri. Nu är det bara två veckor kvar. Camilla berättar om hur hon har upplevt praktiken, varför hon sadlar om till målare och hur hon hamnade på TH:s Måleri.

Solen skiner på Camilla som är en av flera praktikanter på TH:s Måleri som sadlar om till målare. Efter att tidigare ha arbetat inom restaurangbranschen har hon nu bara två veckor kvar på praktiken och sin utbildning hos Komvux – sen är hon är redo att bli lärling.

– Jag har alltid tyckt om att måla, det är lite av en hobby. Även om det mest är canvasmålningar på fritiden så känner jag mig alltid glad och nöjd med en pensel i handen.

Camilla berättar att valet att börja läsa bygg och anläggning på Komvux med måleriinriktning var spontant, men att hon skulle bli målare kändes som ett naturligt steg.

– Då får jag kombinera min hobby med mitt yrke, så det känns jättebra. Jag är också glatt överraskad att det verkar bli fler och fler tjejer i branschen. Det hade jag inte koll på innan men det gör mig jätteglad. Det är kul att se att det går åt rätt håll, tjejer kan!

 

Både praktik och sommarjobb
på TH:s Måleri

 

Av utbildningen har flera månader bestått av just praktik. Camilla har tillbringat hela sin praktikperiod på TH:s Måleri och i somras tog hon även möjligheten att sommarjobba.

– Ja, jag sommarjobbade fyra veckor i somras. Då var jag på Fridensbergs förskola och målade, spacklade och fick prova att ta ner limfärgstak, säger Camilla och fortsätter:

– Man lär sig väldigt mycket. Jag tycker att praktiken har varit strålande bra! Alla är supertrevliga och det är en helt annan sak att vara ute på praktik än att stå ensam i ett rum och måla på skolan. Bara en sådan sak som var man ställer sina grejer på en arbetsplats.

 

”Skriver under på det till 110 %”

 

De senaste veckorna har Camilla växlat mellan lägenheter i Baronbackarna och utomhusmålning i Vivalla. Idag, när solen skiner på Camilla, målar hon bland annat cykelförråd och skärmväggar vid ÖBO-lägenheter på Diktargatan.

Att valet föll på TH:s Måleri för praktikperioden var till stor del tack vare lärarna.

– Jag pratade lite i samråd med lärarna och det var särskilt en lärare som pratade väldigt gott om TH:s, om de anställda och att det är en väldigt familjär stämning. Därför blev det TH:s.

– Och jag skriver under på det till 110 %. Alla är verkligen jättejättetrevliga!

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

GUSTAF BÄCKGREN

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning