fbpx

SOFIE GÖR SIN PRAKTIK PÅ TH:S

2019-02-13

Sofie Qwinn är 26 år gammal och bor i Fjugesta. Hon har under de senaste åren arbetat i kassan på ICA, men har alltid haft en dröm om att bli målare – en dröm som är på väg att bli verklighet.

– Jag har alltid drömt om att bli målare, men inte hittat någon bra vuxenutbildning för det. Men i höstas hittade jag en utbildning via Konvux i Kumla, som jag ansökte till, berättar Sofie.

Konvux måleriutbildning ska motsvara den praktiska utbildning man får på gymnasiet, fast den är komprimerad till ett år. Där stora delar av utbildning innebär praktik på faktiska arbetsplatser. Och att Sofie hamnade på TH:s är något hon är mycket glad för.

– Jag har varit här i fyra veckor nu, och jag trivs verkligen jättebra! Jag har fått träffa många på firman och man känner verkligen att alla vill hjälpa till. Inga frågor är för dumma att ställa, utan man får bra tips direkt och alla är otroligt hjälpsamma. Jag kunde inte tänka mig en bättre praktikplats.

Hur känns det att vara ute och få prova yrket på riktigt?

– Det kändes helt rätt från dag ett. Jag känner verkligen att detta är ett yrke för mig, och man kan ju bara hoppas att det finns chans till anställning här på TH:s efter min utbildning.

Just för dagen är Sofie på ett jobb i en villa i Almby tillsamman med sin handledare från TH:s. De ska renovera en källare och idag ska de slipa väggarna som under veckan spacklats.

– Jag har fått vara på olika arbetsplatser hela tiden för att få prova på så många olika delar som möjligt, det har varit extremt bra och lärorikt.

Vad är den största skillnaden jämfört med ditt tidigare yrke?

– Allting skulle jag säga! Här får man jobba fysiskt med kroppen, vilket jag gillar. En sak som yrkena dock har gemensamt är ju att man får träffa mycket kunder när man är på privatjobb som detta. Där har man med sig mycket bra egenskaper från ICA, framförallt i bemötande av nya människor, konstaterar Sofie.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

GUSTAF BÄCKGREN

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning