fbpx

Full fart för målarna i nya Brf Österäng: ”Här skulle man bo”

2022-03-14

9 målare, 10 kulörer, 13 plan och 68 lägenheter. Det är förutsättningarna för Emil Ribic som är en av TH:s målare på plats när HSB bygger ett av stans högsta flerbostadshus tillsammans med OBK på Österplan i Örebro.

 

– Nu blir det väl ett år snart och det har funkat skitbra hittills, säger Emil som började på TH:s måleri så sent som i april förra året. Supernöjd! För oss målare skiljer sig inte jobben så mycket mellan företag men nej, här trivs jag verkligen.

I sju år har han arbetat som målare. Emil är van att gå på projekt likt Brf Österäng.

– Jag har målat halva Ladugårdsängen känns det som, säger Emil och skrattar. Ända sedan jag var lärling och färsk har jag mest gått på nyproduktion så det här ett rätt vanligt projekt för mig, även om det är en hyfsat stor nyproduktion.

 

 

Kulörer och specialtillval

 

I Brf Österäng är uppdraget för TH:s att måla allt från trapphus och balkonger till de 68 lägenheterna. I lägenheterna som är mellan 34 och 156 kvadratmeter stora, väljer köparna själva ut sina kulörer till de olika rummen.

– Vi målar ju allt efter kundens önskemål med kulörer och specialtillval. Ofta är det mörkare kulörer i sovrummen och lite ljusare i köken, så det gäller vi tittar lite extra noggrant på ritningarna så att det inte blir fel kulör någonstans, säger Emil och fortsätter:

– Skulle man själv köpa lägenhet är det väl på HSB liksom, för det är ju kulörtillval och man får välja och vraka lite som man vill. Det ingår i priset och det är ju superbra för den som flyttar in. Här skulle man bo!

 

 

”Kul att se chefen dra på sig målarstället”

 

Sedan arbetet drog i gång för TH:s måleri i mitten på december har firman valt att forcera, vilket är anledningen till att det idag är nio målare på plats. Tanken är att det om några veckor ska vara tre målare som slutför projektet fram till sommaren.

– På större projekt är det alltid mycket samspel mellan olika yrkesgrupper och det går lite i perioder om det finns mycket eller lite att göra. Nu i början har det varit mycket så då har vi varit nio som max, precis som vi är idag.

Och när det fanns som mest att göra fick projektet även oväntad förstärkning från kontoret.

– Ja, till och med chefen har varit här och hjälpt till lite! Det var kul att få se honom dra på sig målarstället men Tomas skötte sig bra faktiskt. Han fick göra lite enklare jobb, skrattar Emil.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning