fbpx

YTSKIKTSRENOVERING

2019-02-13

En stor del av verksamheten hos TH:s Måleri är ytskiktsrenoveringar. Detta innebär kortfattat att man river, bredspacklar, målar och tapetserar ytskikt så som väggar, tak och socklar. Idag besöker vi Mikael Tornvaldsson och hans kollegor i en villa, som genomgår just en ytskiktsrenovering.

Projektet innefattar tapetsering och målning av diverse ytskikt. Idag tapetserar Micke och hans kollega Patrik väggarna i trapphuset, medan Ewelina målar golvsocklar på övervåningen.

– Just nu är vi tre stycken på plats för att det underlättar att vara två som hjälps åt vid tapetsering av trapphus. Dels så är våderna längre än vanligt, sen är det lite krångligt att ställa in den trappanpassade stegen vi använder själv, säger Micke.

För en vecka sedan påbörjades arbetet i villan, och på onsdag beräknar man vara klar. Då ska hallen på entréplan vara målad och tapetserad samt trapphus och övervåning. Tapeten man sätter i trapphuset är av så kallad ”sicksack” modell.

– Man måste hela tiden ta varannan variant av tapetrulle, för att mönstret ska passa, förklarar Patrik, medan han rollar på klister för nästa tapetvåd.

En sådan här renovering tar ungefär två veckor. Detta gäller även för denna renovering, som enligt Micke är ett ”standardjobb”

– Förutom den mönstrade tapeten så är det inte något som är särskilt tidskrävande. I normala fall så är inte heller det så krångligt, men här ska den sättas i ett trapphus, med fönster och annat som måste passas in, vilket kan vara lite tidskrävande, avslutar Micke.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning

JOSEPH MOLIN

Projektledare