fbpx

FÖNSTERRENOVERING PÅ TH:S MÅLERI

2019-02-13

Ett hus ifrån sent 1890-tal har många fina detaljer, ett av dem är fönstren. TH:s Måleri jobbar för det mesta med målning och tapetsering av både nya och gamla ytskikt. Men något som måleriföretaget tidigare jobbade mycket med är fönsterrenoveringar.

Fönsterrenovering är ett fint hantverk som kräver både erfarenhet och ett intresse av att skapa. Idag träffar vi Micke Torvaldsson som ansvarar för fönsterrenoveringar på TH:s Måleri.

 – Vi jobbade mycket med fönsterrenoveringar tidigare, men har inte tagit in så mycket sådana jobb sista tiden. Detta på grund av att vi haft sådan otrolig beläggning på entreprenadsidan.

Nu är det alltså dags att börja satsa hårdare på att ta in mera fönsterrenoveringar, något som Micke tycker är kul.

– Det är otroligt roligt att jobba med detta. Detta fönstret är tillverkat på sent 1890-tal och man känner verkligen vilket virkeskvalitet det har, säger Micke, medan han fortsätter slipa det gamla fönstret och lukten av kåda fyller rummet.

Att renovera sina fönster går att göra året om och är inte beroende av väderförhållanden. Detta tack vare att man inte utför själva renoveringen på plats.

– Vi åker ut och monterar ned fönstren sedan tar vi med dem till firman där allt arbete utföras, medan huset är tätat med så kallade fönsterparaplyn, förklarar Micke.

Vad innefattar en fönsterrenovering?

– Först så slipar vi bort gammal färg och eventuella skador så att fönstren bli trärena, sedan oljar vi virket och kittar om emellan fönsterkarm och glas. Efter att oljan fått sjunka in i träet så målar vi dem tre till fyra gånger, sedan tvättas fönstren av och körs ut för att monteras tillbaka, berättar Micke.

Micke hoppas att fönsterrenoveringarna ska ta rejäl fart igen, och att han ska få chansen att pryda flera gamla hus med renoverade fräscha fönster.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning