fbpx

EWELINA OM ATT VARA ENSAM TJEJ

2019-02-13

Ewelina Björk började praktisera på TH:s 2016 och måndagen efter hon tog studenten så hade hon fast anställning på målerifirman.

Idag träffar vi Ewelina i Strängnäs där ett gammalt sjukhus från förra sekelskiftet skall byggas om till lägenheter. 

– Jag har varit här nu sedan vi påbörjade projektet i januari i år. Så man var med och drog de första penseldragen på bygget, säger Ewelina.

Hur är det att vara ensam tjej på ett bygge?

– För mig funkar det jättebra. Det känns som att jag är en del av gänget och jag varken blir eller vill bli särbehandlad på något sätt. Det är mycket prat om att tjejer blir utsatta i byggbranschen, men jag har inte känt av något sådant. Sedan tar jag själv mycket plats och låter ingen sätta sig på mig, oavsett situation. Men det tror jag gäller på tjejer och killar i samhället i stort, säger Ewelina och fortsätter:

– Jag har ju heller aldrig umgåtts särskilt mycket med tjejer utan istället föredragit att umgås med killar, det är liksom lite mindre drama, skrattar Ewelina.

Hur trivs du med målaryrket? 

– Jättebra! Jag började ju min praktik här redan 2016 och jag kan inte tänka mig ett bättre yrke. Dels så trivs jag jättebra med mina kollegor här på TH:s men sen är yrket i sig väldigt varierande. Man är sällan fast på samma ställe en längre tid, utan man cirkulerar hela tiden.

Hur ligger ni till på detta bygget?

– Vi ligger bra till enligt tidsplanen och jag tycker att det fungerar riktigt bra med planering och samarbete yrkesgrupperna emellan. Det handlar om att kunna ha en bra och tydlig kommunikation och det är något som OBK ofta lyckas med när de väljer vilka underentreprenörer de jobbar med.

Hur är det att ligga ute på jobb?

– Vi blir ju som en stor familj här, vilket är härligt. Men samtidigt är det påfrestande att ligga ute när man har en sambo hemma, men å andra sidan så får man ju längre helger tillsammans så det finns både för- och nackdelar, avslutar Ewelina.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning