fbpx

NYPRODUKTION NORRA HJÄRSTA

2019-09-23

Mittemellan Hjärsta och Vivalla har det under senaste tiden pågått en hel del nyproduktionsprojekt. Ett av dem är de nya lägenhetshusen i bostadsområdet Norra Hjärsta. Där har tvillingbröderna Linus och Emil Bergdahl från TH:s befunnit sig sedan slutet av maj och är just nu i slutskedet av allt måleriarbete.

Linus och Emil har arbetat på TH:s sen i början av året och har under den tiden konstaterat att de trivs väldigt bra i teamet. De beskriver sina arbetskamrater som ett gott gäng och känner sig samtidigt nöjda över de projekt som de hunnit arbeta med. Det pågående arbetet med lägenheterna i Norra Hjärsta har under dessa nio månader hittills varit deras största.

Två lägenhetshus är vad som stått på agendan för tvillingmålarna att spackla och sätta färg på invändigt. Dessa fastigheter innehåller 29 lägenheter vardera och har således inneburit mycket arbete för bröderna.

– Ja vi har hunnit med ganska mycket sen vi först klev in här i slutet av maj. Att göra i ordning 58 lägenheter är inte bara! Turligt nog har vi använt oss av färgsprutpistoler, spackelsprutor och slipmaskiner som verkligen underlättat arbetet, säger Emil och hans bror nickar instämmandes.

Ni är ju snart klara nu. Hur tycker ni arbetet har gått i sin helhet?
– Det har gått väldigt bra. Under någon vecka hade vi med oss en till kollega som hjälpte oss, men annars har det bara varit vi två här och arbetat. Men det har funkat kanon. Vi var klara med den första fastigheten redan innan semestern och resterande arbete tycker vi har flutit på lika bra. Jag och Linus brukar vara duktiga på att fördela arbetet bra. I detta projekt har det varit jag som spacklat – sen har vi hjälpts åt med att slipa – och så målar han medan jag fortsätter spackla i ett annat rum, berättar Emil.

Tvillingarna sammanfattar arbetet som ett bra och stressfritt projekt. De berättar att de varit omkring 20 yrkesarbetare på plats samtidigt i fastigheten och att alla lyckats följa en god planering tillsammans. Förväntningarna är goda inför slutbesiktningen av deras beställare på PEAB.

DELA INLÄGGET

KONTAKT

TOMAS HEDSTRÖM

VD/PROJEKTLEDARE

MIKAEL RING

PROJEKTLEDARE

MIJA HEDSTRÖM-SLYTH

EKONOMIANSVARIG

ALEXANDRA HOLTBÄCK

Färgsättning & dekormålning